Pogodbe in ponavljajoči se računi

Pogodbe in ponavljajoči se računi
26. novembra, 2019 mikroposel

Imam podjetje, ki vsak mesec izdaja enake račune enakim strankam. Kako bi dosegel, da se računi avtomatično izdajajo?

Veliko podjetij ima stranke, katerim izdaja vsak mesec/leto račun za enako opravljeno storitev. Npr. takšna podjetja so:

  • Plesni studio
  • Športna društva in podjetja
  • Storitvena podjetja s pogodbenimi strankami…

Kaj imajo te stranke skupnega?
Zgoraj našteta podjetja in podjetja s podobnimi dejavnostmi imajo skupnega:

  • Opravljajo določeno storitev
  • Znane stranke, ki periodično uporabljajo storitve podjetja
  • Opravljene storitve zaračunavajo npr. enkrat mesečno ali enkrat letno
  • Znesek oz. količina opravljene storitve je na vsakem računu enaka

Z velikim številom strank, se nam lahko zgodi, da kakšen račun pozabimo narediti, kar pa za naš posel ni dobro, saj imamo za ta znesek izpad prihodkov, če pa se nam to dogaja večkrat pa toliko slabše.
Da bi poskrbeli za to, si morate priskrbeti pravo poslovno aplikacijo, ki vam to omogoča in vam v prvi fazi olajša delo, saj takšen račun pripravite prvič in določite kako naj se izdaja ter druga prednost je to, da vam ni potrebno skrbeti za to ali je bil račun izdan oz. ali smo pozabili komu izdati račun.
Ena izmed pravih rešitev je poslovni program mikroPOSEL za vodenje podjetja, ki omogoča prav to. Znotraj programa ustvarite novo pogodbo, izberete stranko ter vnesete storitve, ki jih zaračunavate. Da pa bi imeli še manj dela s tem, pa vam poslovni program mikroPOS omogoča, da se vam lahko račun ob izdaji avtomatično pošlje na email vaše stranke.
Poslovni program za vodenje podjetja mikroPOSEL vam omogoča izdajo računov ter vnos prejetih računov in spremljanje poslovanja vašega podjetja.
Registrirajte se danes in preizkusite 14 dnevni brezplačni polni dostop do vodenja vašega podjetja. Kliknite TUKAJ in preusmerjeni boste na povezavo, kjer vnesite vaše podatke in v nekaj sekundah boste že imeli dostop do kvalitetnega in zanesljivega vodenja vašega podjetja.

Preberite med drugim

Informacijski sistem za vodenje poslovanja podjetja.
Hitro in enostavno izdajanje računov, UJP ter e računov z vseh napravah kadarkoli in kjerkoli. S pomočjo davčne številke vnesite kupca in mu pošljite račun.
Več informacij